YHDISTYS

tiedoksi

 

johtokunta

 

jäsenyys

   

TOIMINTA

kirjamyynti

 

pitäjän seurojen ja yhdistysten julkaisutoiminta

 

tapahtumat

   

HISTORIA JA

PERINNE

museotoimi

muinaismuistoalueet

 

luonto ja ympäristö

   

YHTEISTYÖ

kyläyhdistykset

 

pitäjän tapahtumakalenteri

  seurakunta
 

maakuntatoiminta

Hyvää vuotta 2020!

Puheenjohtajamme ja johtokuntamme toivovat innokasta osanottoa tapahtumiimme, ja uusia jäseniä otamme avosylin vastaan läpi vuoden.

Kalvolaan perustettiin kotiseutuyhdistys v. 1950. Seuran tärkeä tehtävä oli karjalaisen siirtoväen ja muualtakin tänne muuttaneiden suhteiden lujittamista hämäläisten kanssa ja heidän harrastustensa kokoamista. Lisäksi Kalvola-Seuran tehtävänä oli saada kunnalle oma vaakuna. Sitä varten järjestettiin kuntalaisten keskuudessa kilpailu. Oma, kaikille tuttu vaakuna tuli olleeksi käytössä n. 60 vuotta, ja nyt kotiseutuyhdistys saa sen käytön hallintaansa. Kotiseutumuseoksi saatiin manttaalikunnalta vilja-makasiini, joka vieläkin sijaitsee samalla paikalla kirkon vieressä seurakunnan maalla.

Vuosien myötä toiminta vähitellen hiipui ja lopulta seura lakkautettiin. Vuonna 2010 Kalvola-Seura päätettiin perustaa uudelleen. Kalvolan kunta liitettiin Hämeenlinnan kaupunkiin ja haluttiin, että kalvola-laista kotiseutuhenkeä ja kulttuuria vaalitaan edelleen.

 

Meidän tehtävämme on vaalia tietoa vanhasta Kalvolasta, sen elämisen kulttuurista eri sektoreilla, mutta elämme myös tässä nykyajassa.

KALVOLA-SEURA ON KAIKKIEN YHTEINEN SEURA.

 

© Kalvola-Seura 2020

PÄIVITETTY 24.2.2020