Ajan patinan joulukalenteri

Linnaseudun Ajan patina –hanke avaa oman joulukalenterin, joka tuo tullessaan vanhanajan joulutunnelmaa jokaisen luukun takaa.

Monet vielä tänäkin päivänä tutut joulunviettoperinteet juontavat juurensa pitkienkin aikojen taakse. Kalenterin tavoitteena onkin avata tarinoita perinteiden taustalla, sekä ennen kaikkea tuoda ja luoda muistoja.

Vanhojen aineistojen tutkiminen on tuonut eteen vähän harvinaisempiakin perinteitä joulutähtipäivästä olkipukkia edeltäneeseen jouluvuoheen. Mukana on myös perinteisten jouluruokien ja –koristeiden historiaa sekä muun muassa joulupukin tarina kekripukista kaikkien rakastamaksi punanutuksi. Kalenterin tekstien koonneista on vastannut hankeassistentti Ottopekka Wiik.

Joulukalenteria pääsee seuraamaan 1. joulukuuta alkaen Facebookissa ”Kylätoimintaa ja kotiseututyötä Linnaseudulla” –sivulla https://www.facebook.com/ajanpatina/