Ajan patinoima Arkistowakka avautuu

Kansainvälistä museopäivää vietetään vuosittain 18. toukokuuta. Linnaseutu ry:n luotsaama Ajan patina –hanke avaa museopäivän kunniaksi oman pienen sähköisen museonsa. Arkistowakkaan on koottu yhteen ja esille kaikki hankkeen aikana tuotettu sisältö – huviksi ja hyödyksi kaikille kiinnostuneille.

Arkistowakka on rakentunut kuluvan vuoden aikana hiljalleen – ei suinkaan haurauttaan, vaan painavan sisältönsä vuoksi. Wakan kannen alle on koottu katsaus lähimenneisyyteen eli toimintaamme, mikä taas kuljettaa katsojansa aikamatkalle menneiden vuosikymmenten arkielämään.

Materiaalit on koottu kahteen osioon. Toinen osio jakaa aineiston mm. luennoista elokuviin, Sanomista resepteihin, näytelmistä ja saduista tapahtumakuviin. Toinen osio taas esittelee kokoonkursitut tiedot teemoittain ja kuljettavat niin vanhan ajan vuotuisjuhlien viettoon joulusta kekriin, kuin tapojenkin pariin; nallejen seikkailuista aavetarinoihin sekä vanhanajan kahvipöytiin.

Arkistowakan kansi ei suinkaan sulkeudu ovien avauduttua, vaan täydentyy edelleen. Tuleva kesä tuo tullessaan monenlaista sisältöä sivuille mm. pula-ajasta ja rautakaudesta puutarhanhoitoon, hyviä käytöstapoja ja (maalais)romantiikan pilkahduksia unohtamatta. Syksymmällä julkaistaan joka kodin satukirja, jossa seurataan maailmanmenoa vuodenkierron mukaan hankkeen maskotin, vanhan räsynallen Musta-Mollin nappisilmien kautta.

Arkistowakan tavoittaa siis osoitteesta www.linnaseutu.fi/arkistowakka

 

arkistowakan mainos