Kulkue kuppikivelle

Hauhon Hovinkartanossa kuljetaan tulevana kesänä rautakauden ja viikinkiajan jalanjäljissä. Kesän avajaistapahtuma keskittyy rautakauden ja viikinkiajan elämään Sotjalan kylässä. Pääteemoina ovat alueen asutus, geologia ja kasvisto.

”Kulkue kuppikivelle” -elämystapahtuma järjestetään keskiviikkona 3.7.2019 klo 18 alkaen. Samalla avautuu entiselle puistoalueelle uusittu luontopolku, joka vie ammoin pyhänä pidettyyn pihlajalehtoon. Alueella viihtyvät myös pähkinäpensaat, suojellut metsälehmukset ja monet harvinaiset kasvi- ja eläinlajit.

Historiallisen kuppikiven ympäristössä pidettävään tapahtumaan siirrytään Hovinkartanon pihapiiristä kyläpäällikön johdattamana rautakautisena kulkueena. Ohjelmassa on mm. viikinkiemännän tervetuliaispuhe sekä loitsurunoutta, unohtamatta ajan mukaisia eväitä, joita halutessaan voi myös uhrata kivelle. Pihapolun varteen kootaan lisäksi tarinoita ja tietoa kaukaisista ajoista. Vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät Sotjalan kulttuuri- ja perinneyhdistys, Hauhon Näyttämötaiteen Harrastajat ja Linnaseudun Ajan patina –hanke.

Hovinkartano sijaitsee osoitteessa Sotjalantie 58, 14700 Hauho.

koristekuva