EU-rahoituksen mahdollisuuksia esittelevä kiertue saapuu Hämeenlinnan seudulle 28.-29.8.

Mitä kaikkea EU-rahoitus mahdollistaa? Kuka EU-rahoitusta voi saada ja mihin? Näihin kysymyksiin tarjoaa vastauksia Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -roadshow, joka neljän viikon aikana kiertää yhteensä 27 kuntaa Pirkanmaalla ja Hämeenlinnan seutukunnassa. Kiertueella tehdään tunnetuksi etenkin yrityksille, yhdistyksille ja nuorille suunnattuja EU-rahoitusmahdollisuuksia, jotta niitä osattaisiin hyödyntää entistä tehokkaammin.

Roadshow pysähtyy lauantaina 28.8. Hämeenlinnassa Tuulosen kauppakeskuksen parkkialueella klo 10-12 sekä Janakkalassa Taaran markkinoilla klo 14-17. Sunnuntaina 29.8. matka jatkuu Hattulaan, jossa pysähdyspaikkana on K-Supermarket Hattulan parkkialue klo 11-13. Pysäkeillä ovat mukana kiertueen järjestäjänä olevan paikallinen Leader-ryhmä Linnaseutu, joka toimii myös Hämeenlinnan seudun EUROPE DIRECT -tietopisteenä. Lisäksi pysäkeillä on mukana mm. paikallisia EU-hankkeiden toteuttajia, yhteistyökumppaneita ja rahoitusasiantuntijoita; ProAgria Etelä-Suomi, Vanajavesikeskus, Hämeenlinnan seudun 4H, ERASMUS+ sekä seudun kuntien edustajia.

Jos EU-rahoituksen mahdollisuuksia ei tunneta, niitä ei myöskään osata hyödyntää

Roadshown järjestävät yhteistyössä seitsemän Leader-ryhmää, jotka myöntävät rahoitusta maaseudun kehittämiseen paikallisten yhteisöjen ja yritysten hankkeille EU:n maaseuturahastosta.

  • Euroopan unionin monipuolisten rahoitusmahdollisuuksien kokonaisuutta ei vielä kovin hyvin tunneta. Moni on kuullut yksittäisistä hankkeista tai toteuttanutkin niitä. Tai on kuultu projektien saaneen EU-rahaa, mutta valtava mahdollisuuksien määrä jää piiloon. Näin mahdollisuuksia ei osata myöskään kattavasti hyödyntää, kertoo Leader Linnaseudun toiminnanjohtaja Jussi Pakari.

Nyt onkin hyvä tilaisuus saada tietoa EU-rahoituksen mahdollisuuksista ja oppia, mitä kaikkea EU-rahoitus voi paikallisesti mahdollistaa; mihin muut ovat hyödyntäneet EU-rahoitusta, millaista toimintaa on käynnissä ja kehitetty.

  • Kiertueella haluamme viritellä ideoita ja laittaa kiertoon hyviä kokemuksia. Paikalle voi oman kehittämisidean kanssa kysymään, voisiko idealle saada rahoitusta. Yhdessä löydetään oikea asiantuntija, jonka puoleen kääntyä, rohkaisee Linnaseudun hankekoordinaattori Johanna Henttinen ja toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi roadshown pysäkeille. Tunnelmia pysäkeiltä välitetään myös Linnaseudun Facebook-sivulle ja Instagramiin.

Tietovisailua ja arvontaa

Roadshown pysäkeillä on mahdollista testata tietonsa EU-tietovisassa ja osallistua sähköpyörän arvontaan. Kaikkien kiertuetapahtumissa visaan vastanneiden kesken arvotaan e-jopo (arvo 1027 €). Tapahtumissa voi myös jakaa ideoita siitä, mihin EU-rahoitusta tulisi omalla kotiseudulla suunnata – uuden hankekauden suunnittelu on paraikaa käynnissä.

Roadshown tilaisuudet järjestetään ulkona voimassa olevat koronarajoitukset ja suositukset huomioiden. Suosittelemme pysäkeillä vieraileville maskin käyttöä.

Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -roadshow on saanut rahoitusta ulkoministeriön Eurooppa-tiedottamisen valtionavusta.

Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -roadshow Hämeenlinnan seudulla

  • La 28.8. Hämeenlinna, Tuulosen kauppakeskuksen parkkialue klo 10-12
  • La 28.8. Janakkala, Taaran markkinat klo 14-17
  • Su 29.8. Hattula, K-Supermarket Hattulan parkkialue klo 11-13

Lisätietoa antavat:

Leader Linnaseutu / EUROPE DIRECT Häme & Pirkanmaa:

Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -kampanjakoordinaattori
Mimmi Virtanen mimmi.virtanen@pirkanhelmi.fi  040 514 3108