Hae Euroopan kulttuuriperintöpalkintokilpailuun 13.10. mennessä

Hae Euroopan kulttuuriperintöpalkinto / Europa Nostra 2024 -kilpailuun 13. lokakuuta 2023 mennessä!

Euroopan inspiroivimmilla arkkitehdilla, käsityöläisillä, kulttuuriperinnön asiantuntijoilla, ammattilaisilla, vapaaehtoisilla, julkisilla ja yksityisillä instituutioilla sekä paikallisilla yhteisöillä on nyt uusi mahdollisuus saada tunnustusta saavutuksistaan!

Palkinnot tunnistavat ja edistävät parhaita käytäntöjä aineellisen ja aineettoman kulttuuriperinnön säilyttämisessä ja kehittämisessä, edistävät rajat ylittävää tiedon vaihtoa kaikkialla Euroopassa, lisäävät yleisön tietoisuutta ja arvostusta Euroopan kulttuuriperinnöstä ja kannustavat muihin erinomaisiin aloitteisiin esimerkin avulla.

Hakemuksia pyydetään seuraaviin viiteen hakuluokkaan:
1. konservointi ja mukautuva uudelleenkäyttö
2. tutkimus
3. koulutus ja osaaminen
4. kansalaistoiminta ja tietoisuuden lisääminen
5. kulttuuriperinnön lähettiläät

Palkinto myönnetään vuosittain jopa 30:lle kulttuuriperintöalan saavutukselle. Näistä jopa 5 voittajaa saa Grand Prix -palkinnon, jonka rahapalkinto on 10 000 €. Lisäksi yleisö voi äänestää verkossa suosikkihankettaan tai -aloitettaan palkittujen joukosta. Myös yleisöpalkinnon voittaja saa 10 000 € rahapalkinnon.

Euroopan kulttuuriperintöpalkinnon jaon käynnisti vuonna 2002 Euroopan komissio ja Europa Nostra on vastannut palkintojen jakamisesta siitä asti. Sitä tuetaan Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelmasta.

Palkinnot ovat tuoneet merkittäviä etuja voittajille, kuten suuremman (kansainvälisen) näkyvyyden, lisääntyneen kävijämäärän ja jatkorahoituksen. Lähetä hakemuksesi ja jaa menestystarinasi kaikkialla Euroopassa! Tutustu Euroopan kulttuuriperintöpalkintoon komission sivuilla.

 

HUOM! Europa Nostra isännöi kahta webinaaria “Kuinka valmistella hakemus Euroopan kulttuuriperintöpalkinto / Europa Nostra 2024 -kilpailuun”

Keskiviikkona 30. elokuuta 2023 klo 18.00–19.00 Suomen aikaa.
Ilmoittaudu webinaariin täällä.
Perjantaina 15. syyskuuta 2023 klo 11.00–12.00 Suomen aikaa.
Ilmoittaudu webinaariin täällä.