“Seuturahoitus on selkeä, kansantajuinen tukimuoto”

Teuronjärven suojeluyhdistys haki Linnaseudulta Seuturahoitusta koekalastuksen osahankkeelleen Teuronjärven ekoteko. Osahankkeessa hankittiin koekalastukseen osallistuneille asiantuntijoille ja talkoolaisille ravitsevat talkooeväät ja pienennettiin yhdistykselle kohdistuvia koekalastuksen kokonaiskustannuksia. Hankkeen tarkoituksena oli aktivoida asukkaita käyttämään taloudessaan kotimaista järvikalaa, lisätä yhteisöllisyyttä ja kerätä tietoa. Koekalastuksessa saatiin kahden päivän aikana 60 kg saalista. Saaliin laatu osoitti, että runsaskalaisessa järvessä valtaosa kalasta on pientä särkeä. Muutaman saadun kuhan ja yhden iso hauen myötä voidaan päätellä, että petokalojen ja särkikalojen suhde järvessä on pahasti epäsuhta.

Teuronjärven ekoteko -hanke onnistui yli odotusten. Innokas talkoojoukko jutusteli leppoisasti kalaverkkojen äärellä, asiasta ja vähän asian vierestäkin, yhteisöllisyyttä parhaimmillaan! Omien pyydysten hankkiminen alkoi houkuttaa, kun Leila paljasti reseptinsä herkullisen särkisäilykkeen tekoon. Tulevista Turo-talkoista kuulette vielä, kertoo osahankkeen vastuuhenkilö Liisa Raukola.

Linnaseudun puolesta erityiskiitos yhdistykselle tehokkaasta toteutuksesta. Tässä ensimmäisessä jo toteutukseen edenneessä Seuturahoitushankkeessa rahoitushakemuksen ja -raportoinnin väliin ei mahtunut kahta viikkoa! Rahoituspäätöksen ja -raportinkin aikaikkuna oli vain vuorokausi, vaikka raportointiaikaa Seuturahoitushankkeella on toteutuksen päättymisestä 2 kuukautta. Seuturahoitus on siis parhaimmillaan todella nopea tapa toteuttaa yhteisölle tarpeellinen idea!

Seuturahoitus on selkeä, kansantajuinen tukimuoto, kannattaa tutustua. Kysy rohkeasti lisää Linnaseudun toimistosta, niin minäkin tein ja hankeidea kirkastui. Hakemuksen ja raportoinnin helppokäyttöisyys yllätti positiivisesti, toteaa Raukola tyytyväisenä.

Katso Seuturahoitusmahdollisuudet yhteisöille, nuorille ja yrittäjille ja ole yhteydessä Linnaseudun toimistoon. Etsitään ideallesi sopivin rahoitusmahdollisuus!