Puusepänliike Hannes tehostaa toimintaansa Linnaseudun yritysrahoituksen avulla

Puusepänliike Hannes Oy on ensimmäinen Leader Linnaseudun kautta yritystukea Euroopan maaseuturahastosta kaudella 2023–2027 saanut yritys. Tuuloslainen perheyritys haki laiteinvestoinnilleen tukea lokakuussa ja uusi laite on ollut jo ahkerassa käytössä marraskuun alusta lähtien. Massiivipuutuotteisiin, erityisesti perinneikkunoihin ja oviin erikoistunut yritys investoi uuteen tapitusjyrsimeen, jonka käyttö tehostaa ja sujuvoittaa yrityksen tuotantoprosessia. Sen hankintaan saatiin 20 % investointitukea Linnaseudulta.

Koneessa on 100 muistipaikkaa, joiden ansiosta säätöjen tallentaminen nopeuttaa tuotantoprosessiamme. Periaatteessa muualtakin tullut puuseppä voisi lennosta koneella työskennellä, kun tarkat säädöt ovat tallessa, sanoo yrittäjä Hannes Vähäsöyrinki.

Leader-ryhmien kautta haettavien yritystukien tavoitteena on maaseutualueiden toimeentulomahdollisuuksien ja työpaikkojen lisääminen sekä jo toimivien yritysten kestävä ja laadullinen kehittäminen. Linnaseudulta voivat yritystukia hakea Hämeenlinnan maaseutualueella sekä Hattulassa ja Janakkalassa sijaitsevat mikroyritykset.

Puusepänliike Hannes on oiva esimerkki maaseuturahoituksen avulla toimintaansa kehittäneestä yrityksestä. Linnaseudun toiminta-alueella ovat tyypillisesti painottuneet nimenomaan tällaiset konkreettiset investointituet. Tällä ohjelmakaudella yritystukipaletti tarjoaa myös erilaisia vakioidun kertakorvauksen tukia 2000–7500 € asti, kertoo Linnaseudun toiminnanjohtaja Jussi Pakari.

Koko Leader-toiminnan perustana on, että paikalliset ihmiset tietävät parhaiten, miten omaa kotiseutua tulisi kehittää. Linnaseudulla on rahoitusmahdollisuuksia niin yrityksille, yhteisöille kuin nuorillekin. Syksyllä käyttöönotetun Seuturahoituksen nuorisohankkeiden tavoitteena on saada myös alle 23-vuotiaat lapset ja nuoret mukaan oman kotiseutunsa kehittämistyöhön. Nuoret voivat hyödyntää rahoitusta esimerkiksi yleishyödyllisten harrastusvälineiden hankintaan tai tapahtuman järjestämiseen.

Kannustamme nuoria ja heidän kanssaan toimivia aikuisia rohkeasti hakemaan Seuturahoituksen nuorisohankkeita yhdessä nuorten kanssa. Seuturahoituksen hakeminen onnistuu täysin sähköisesti, mutta kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä Linnaseudun toimistoon ennen hakemuksen jättämistä. Toimiston henkilökunta auttaa idean jalostamisessa, Pakari kannustaa.

Leader-hakemukset käsitellään hakujaksoittain ja käynnissä oleva hakujakso päättyy 31.3. Tutustu Linnaseudun yritysrahoituksiin täällä.

Lisätietoja yritysrahoituksesta antaa toiminnanjohtaja Jussi Pakari 041 4688 300, toimisto@linnaseutu.fi