Tukea ilmasto- ja ympäristöaiheisiin hankkeisiin maaseuturahoituksesta

Tukea ilmasto- ja ympäristöaiheisiin hankkeisiin voi saada monista EU:n maaseuturahoituksen eri tukimuodoista, myös Leaderistä!
EU:n maaseuturahoituksella tuetaan monipuolisesti maaseutua. Maaseudun kehittämisen hankkeilla ja investoinneilla parannetaan niin luonnon monimuotoisuutta kuin edistetään luonnonvarojen kestävää käyttöä ja hillitään ilmastonmuutosta sekä vahvistetaan maaseudun elinvoimaisuutta – myös Hämeessä. Ilmasto- ja ympäristöteema näkyy vahvasti myös alueellisissa suunnitelmissa ja strategioissa Hämeen maaseudun kehittämiseksi.
”Teko tai hanke voi olla pienempi tai suurempi. Energiatehokkuutta lisäävä ilmalämpöpumppu tai aurinkopaneelit kylätaloon ovat yhtä merkittäviä käytännön toimia yhteisen ilmastomme eteen kuin kenties kustannusarvioltaan ja toimialueeltaan laajempi ilmastokasvatushanke. On hienoa, että tukimuotoja on tarjolla monia, koska tarpeitakin on erilaisia”, Päijänne-Leader ry:n toiminnanjohtaja Anu Taipale pohtii.
Lue maaseuturahoituksen mahdollisuuksista Maaseutu.fi/Hame -sivustolla tai ole yhteydessä toimistoomme!