Kolme askelta Antinpäivään – jouluun valmistautumisen perinteitä

keskiviikkona 27.11.2019 klo 17 Museo Skogster, Hämeenlinnan kaupunginmuseo, seminaaritila Anders, Raatihuoneenkatu 8, Hämeenlinna.

“Antista alkaen oli allakkaan aikataulutettuja askareita riittämiin. Himmeleiden oljet taipuivat mallassaunojen lämmössä samalla, kun maltturit urakoivat jouluolueiden parissa. Ihrasta valmistettiin kynttilöitä, kaksi jokaiseen ikkunaan. Metsätyöt piti saattaa valmiiksi ennen pesäpäiviä ja Annanpäivään mennessä tuli pyhävaatteidenkin olla pestyinä ja kaulattuina. Leipominen piti aloittaa joutuisasti jotta pääruokien valmisteluun jäi riittävästi aikaa…”

– Luento vanhanajan opeista ahertaaksenne itsellenne oikean joulun ja nauttiaksenne rauhallisista pyhistä. Äänessä Johanna Henttinen. Luennon jälkeen tarjolla kahvia ja piparkakkuja. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille kiinnostuneille!

Järjestäjänä Leader Linnaseutu / Allakan patina -hanke: Vuodenkierron vaiheiden ja vanhanajan perinteiden parissa pakertava projekti, tuoden ajastaian jokaiselle kuukaudelle oman tapahtumansa.

Yhteistyössä Hämeenlinnan kaupunginmuseo.

koristekuva