EUROPE DIRECT Häme & Pirkanmaa aloitti toimintansa

Paikallinen EU-tietopiste aloitti toimintansa Hämeessä toukokuun alussa.

Askarruttaako Euroopan unioni, tarvitsetko tietoa tai haluatko osallistua keskusteluun?

Linnaseutu ry vastaa toukokuun alusta alkaen paikallisen EUROPE DIRECT – EU-tietopisteen toiminnasta Hämeenlinnan seudulla Euroopan Komission kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen mukaisesti. Paikallista tietopistetoimintaa toteutetaan yhdessä pirkanmaalaisen Pirkan Helmi ry:n kanssa. Molemmat yhdistykset ovat alueensa Leader-ryhmiä ja EU-tietopiste on luonteva lisä yhdistysten jo pitkään jatkuneeseen paikallisyhteisöjen aktivointityöhön. Yhteistyösopimus on voimassa vuoden 2025 loppuun.

Tietopisteestä voi tilata Komission tuottamia julkaisuja ja opetusmateriaalia, toimittaa kysymyksiä Euroopan unionista ja sen painopisteistä sekä osallistua tapahtumiin, jotka liittyvät unionin toimintaan. Tänä vuonna EUROPE DIRECT Häme & Pirkanmaa järjestää muun muassa Euroopan kulttuuriperintömerkin ja yhteisen eurooppalaisen kulttuuriperinnön tunnettavuuden edistämiskampanjan, sekä tori- ja tapahtumakiertueen elo-syyskuun taitteessa. Alueen opettajille järjestetään koulutustilaisuus lukuvuoden alettua ja syksyn edetessä toteutetaan niin Kielten päivän tapahtuma, työpaja paikallisyhteisöjen ympäristötoimien vaikuttavuudesta, kuin Arjen ekoteot -keskustelutilaisuus.

Kaikki tietopisteen palvelut ovat maksuttomia. Tietopiste ei kuitenkaan voi tarjota oikeudellista neuvontaa eikä tulkita EU:n lainsäädäntöä.

EUROPE DIRECT Häme & Pirkanmaa on osa Suomen EUROPE DIRECT -verkostoa, johon kuuluu yhteensä 8 tietopistettä. Muut tietopisteet sijaitsevat Haminassa, Kajaanissa, Kankaanpäässä, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa ja Seinäjoella. Suomen verkosto on osa Euroopan laajuista tietopisteverkostoa, jossa on yhteensä yli 400 pistettä.

Tietopisteiden tarkoituksena on tarjota paikallisiin tarpeisiin kohdennettua tietoa Euroopan unionista, lisätä vuorovaikutusta EU:n ja asukkaiden välillä sekä kannustaa osallistumaan keskusteluun. Verkostoa hallinnoi Euroopan komissio.

Ajankohtaisinta tietoa EUROPE DIRECT Häme & Pirkanmaa -tietopisteen toiminnasta saa sosiaalisen median kanavissa Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Lisätiedot:

Pirkanmaa: Eliisa Vesisenaho / 040 750 2242, europedirect(at)pirkanhelmi.fi
Häme: Johanna Henttinen / 040 354 3424, europedirect(at)linnaseutu.fi