REKRY: Aktivaattori Kuhasuomelle

Etsimme kalatalouden kehittäjää käynnistämään uuden Kuha-Suomi-kalatalousryhmän ja edistämään Kalaleader-strategiamme toteutumista!

Mitä teet?
Kuha-Suomen ensimmäisenä aktivaattorina pääset luomaan uutta, esimerkiksi rakennat verkostoja, valmistelet kalataloushankkeita yhdessä hakijoiden kanssa, neuvot yrityksiä, viestit monipuolisesti, järjestät tilaisuuksia ja tähtäät määrätietoisesti siihen, että strategian tavoitteet toteutuvat. Työsuhde on määräaikainen ensimmäisessä vaiheessa 31.12.2022 saakka. Sen jatkaminen on todennäköistä, jos rahoitus järjestyy ja jatkuu.

Mitä tarjoamme?
Pääset tekemään monipuolista työtä mm. ammattikalastajien, kalanjalostajien, kalankasvattajien ja muiden sidosryhmien parissa. Ryhmän toiminta-alue kattaa Pirkanmaan sekä Hämeenlinnan ja Lappajärven seudut. Toimipiste on Pirkkalassa, mutta töitä voi tehdä paljon myös etänä. Työ on osaaikaista 60–80 % työpanoksella.

Kuka aktivaattoria hakee?
Kantri muodostaa yhdessä seitsemän muun maaseutu-Leader-ryhmän, Joutsenten reitti, Aisapari, Pohjois-Satakunta, Pirkan Helmi, PoKo, Kuudestaan ja Linnaseutu kanssa Kuha-Suomen kalatalousryhmän eli kalatalouden paikallisen toimintaryhmän, kalaleaderin. Hallinnoijana toimii Kantri, jossa aktivaattoria uudeksi työkaverikseen odottavat kolme vakinaista työntekijää. 12-jäseninen kalatalousjaosto toimii aktivaattorin taustatukena ja ohjaa osaltaan strategian toteuttamista.

Mitä edellytämme?
Etsimme henkilöä, jolle elinkeinokalatalous ja sen kehittäminen on tuttua koulutuksen ja kokemuksen kautta. Olet saanut jo kokemusta myös hankesuunnittelusta ja hankerahoituksen hakemisesta tai muusta kehittämistyöstä, ja olet toiminut myös esimiestehtävissä ja ymmärrät yritystoimintaa.

Aktivaattorin tehtäviin kuuluvat mm.:

 • Kuha-Suomi -kalaleader – ryhmän vetäminen
 • viestintä (some ym.)
 • hakemusten käsittely Hyrrässä tarvittaessa
 • asiakaspalvelu
 • Kuha-Suomen edustaminen tarvittaessa
 • osallistaminen ja aktivointi
 • yritysten ja yhteisöjen kehittäminen kalatalouteen liittyen

Hakijalta edellytetään mm. seuraavia ominaisuuksia:

 • omaat laajaa kokemusta kalatalouden kehittämisestä ja hanketyöstä sekä alueen tuntemusta
 • sinulla on tehtävään soveltuva koulutus ja työn mukana tullutta osaamista
 • olet nopea oppimaan, innostunut ja innostava
 • sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja osaat kuunnella, olet luonteva niin kalasatamassa kuin seminaarissa
 • sinulla on sujuva kirjallinen ilmaisu
 • osaat hyödyntää tietotekniikkaa ja sosiaalista mediaa
 • puhut ja kirjoitat sujuvaa englantia. Ruotsi ja muut kielet eduksi
 • sinulla on ajokortti ja auto käytettävissäsi

Tehtävään valittavaan sovelletaan koeaikaa 4 kk. Tehtävässä voi olla jonkin verran ilta- ja viikonlopputyötä. Työ on osa-aikainen. Keskimääräinen täyden viikon viikoittainen työaika on 38 h, työaika tasataan tarvittaessa 3 viikon ajanjaksona. Työsuhteessa sovelletaan Maaseudun Neuvontaalan runkosopimusta ja Valtion matkustusohjesääntöä.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen pyydetään lähettämään 6.3.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen kari.kylkilahti@kantriry.fi. Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Kari Kylkilahti, 040 707 1470.