Maaseudun ystävät ry:n Mallasriihi-projektille Leader-rahoitus

Lammilainen Maaseudun ystävät ry on perustettu edistämään maaseudun kulttuuriperinteiden monimuotoisuuden säilymistä. Yhdistyksellä on yli 50 vuoden kokemus sahdin teosta, sahtikulttuurin edistämisestä ja yritystoiminnasta.

Linnaseudun rahoittamassa Mallasriihi-projektissa siirretään vanha riihi Lammin Liesossa ja varustetaan se viljan lattiamallastukseen ja kuivaukseen sopivaksi. Tämä taito on kadonnut Suomesta ja se on erittäin harvinaista myös maailmalla. Lisäksi hankkeeseen liittyy maltaan kuivaus savun avulla myös vanhalla lattiakuivausmenetelmällä. Kyseessä on koe- ja näytösluontaiseen toimintaan tarkoitettu hanke, jolla elvytetään kadonneita mallastustaitoja. Riihen runko saadaan lahjoituksena Lammin Sahti Oy:ltä. Lieson kyläläiset osallistuvat riihen siirtoon ja hankekokeiluun merkittävin talkoomäärin.

Hieno uutinen sahdista ja oluesta kiinnostuneille alan harrastajille ja ammattilaisille sekä paikallisille asukkaille!