Yritys- ja hanketukien haku käynnistyy vaiheittain

Ruokavirasto julkaisi 17.5. tiedotteen, jossa kerrottiin maaseudun yritys- ja hanketukien hakujen käynnistyvän vaiheittain vuonna 2023. Suurin osa yritys- ja hanketukien hauista käynnistyy tämänhetkisen arvion mukaan kesäkuun 2023 loppupuolella.

Hanketukien hauista aukeavat yhteisöjen investoinnit, koulutus- ja tiedotushankkeet sekä valtaosa yhteistyöhankkeista. Yritystuista hakuun tulevat yritysten investointituet ja ELY-keskuksista haettavat yritysten kehittämistuet.

Hakemuksia voi jatkossa jättää vain sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelussa, jonka käyttöliittymä on uusittu uudelle rahoituskaudelle. Suosittelemme hoitamaan yhdistyksen Suomi.fi-tunnukset kuntoon esimerkiksi LounaPlussan koulutuksessa. Lisätietoa Suomi.fi-valtuutuksesta löydät myös Ruokaviraston sivuilta.

Hankkeen suunnittelu kannattaa jo aloittaa ja olla matalalla kynnyksellä yhteydessä Linnaseudun toimistoon. Huomioithan, että hanketta ei saa aloittaa ennen kuin hanke on vireillä Hyrrässä. Hakujen avautumisesta ja Linnaseudun kaikista rahoitusmahdollisuuksista tiedotamme tarkemmin heti kun mahdollista.