Iittalan puulajipuistolle virallinen hankepäätös

Iittalan Omakotiyhdistys ry:n luotsaama yhteisöllinen Leader-hanke sai virallisen hankepäätöksen karkauspäivänä 29.2.2024. Hankkeessa perustetaan Iittalaan koko kylän yhteinen puulajipuisto – Iittala Arboretum. Puulajipuistohanke on vahvasti yhteisöllinen ja sen tavoitteena on luoda puisto, joka toimii sekä koulun opetusmetsänä että asukkaiden ja vierailijoiden virkistäytymiskohteena. Puisto sijaitsee Iittalan yhtenäiskoulun välittömässä yhteydessä ja yhdistyy puulajipolun kautta myös skeittipuistoon. Puulajipuisto tukee omalta osaltaan myös alueen maisemointia ja sen suunnittelu on toteutettu yhdessä Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Hankkeessa on myös vahva ympäristönäkökulma ja sen myötä rakennetaan paikallista yhteistyötä ylisukupolvisesti. Hanke on vahvasti yhteisöllinen ja toteutukseen ovat sitoutuneet mm. Iittalan yhtenäiskoulun oppilaat ja opettajat, Iittalan kouluvanhemmat, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Kalvolan Katajasiskot ja Olavinpojat, Kalvolan Keihäs, Eläkeliiton Kalvolan yhdistys ja Iittalan Omakotiyhdistys.