Leaderin avulla parannetaan sydänturvallisuutta Hattulan haja-asutusalueilla

Linnaseudun myöntämällä yleishyödyllisellä kehittämisinvestoinnilla hankitaan Hattulaan 13 sydäniskuria sekä laitteiden ulos sijoittamisen mahdollistavat laitteiden lämpökaapit. Lisäksi kaksi nykyisin sisällä sijaitsevaa defibrillaattoria saavat ulos sijoitettavat lämpökaapit, jotta niiden käyttö ei rajoitu vain sisätiloihin ja tiettyihin aukioloaikoihin.

Sydäniskurit sijoitetaan kyliin sekä sellaisille asuinalueille, joilla asuu paljon 65 vuotta vanhempia kuntalaisia. Hattulan kunta vastaa sydäniskurien ja lämpökaappien käyttökunnosta vielä vuosienkin kuluttua niiden hankinnasta. Kullekin sydäniskurille nimetään vastuuhenkilö, joka seuraa, onko sydäniskurille tarpeen tehdä huoltotoimenpiteitä. Vastuuhenkilön nimeämisen myötä laitteet voidaan rekisteröidä defi.fi -palveluun, jonka kautta myös 112-sovellus löytää kyseisen sydäniskurin.

Hankkeen toteuttaa Hattulan kunta yhteistyössä sydänyhdistyksen ja kyläyhdistysten kanssa.

Lue yleishyödyllisista investoinneista ja kerro meille oma investointi-ideasi!

Vihreällä lIukuväripohjalla teksti myönteinen Leader-rahoitus, Hattulan kunta. Oikeassa alakulmassa oranssi leima tekstillä "Yhteisöjen tukena Leader #yhteisöt