Hanketoteuttaja, hae maksua nyt!

Maaseudun kehittämishankkeiden toteuttajat voivat nyt hakea tuen maksua niistä hankkeista, joihin he ovat hakeneet tukea viime tai tämän vuoden aikana ja saaneet myönteisen päätöksen. Maksua haetaan Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa. Ohjeita maksuhakemuksen tekemiseen löydät täältä.

Hanketukien maksaminen käynnistyy sen jälkeen, kun ELY-keskukset aloittavat maksupäätösten tekemisen. Ruokaviraston arvion mukaan maksupäätösten teko alkaa myöhemmin kesän aikana. Vaikka eurot eivät vielä liiku, saat hakemuksesi jo nyt valmiiksi käsittelyjonoon jättämällä maksuhakemuksen.

Yritystukien maksaminen alkaa

Yritystukien kohdalla ELY-keskukset aloittavat yritystukien maksupäätösten tekemisen. Yritystukia maksetaan hakijoiden tileille sitä mukaa kuin ELY-keskukset tekevät maksupäätöksiä.

Yritystuen maksua kannattaa hakea heti, kun se on mahdollista. Esimerkiksi yrityksen investointitukea voi hakea maksuun useammassa erässä, jos hanketta on toteutettu hankesuunnitelman mukaan. Jos tuki on myönnetty vakioituna kertakorvauksena, sen voi hakea maksuun, kun hakija on toteuttanut kokonaisuuden, johon tuki on myönnetty. Muistathan, että merkittävistä muutoksista hanketoteutuksessa on aina tehtävä muutoshakemus, esimerkiksi jos hanketta ei saa toteutettua päätöksessä ilmoitetussa ajassa.

Mikäli maksuhakemuksen tekemisessä on ongelmia, otathan yhteyttä Linnaseudun toimistoon.
Jussi Pakari, 041 4688 300, toimisto@linnaseutu.fi

Lue Ruokaviraston koko tiedote täältä.