Leader-rahaa Kanta-Hämeen sopimuspalokuntalaisten ajokorttiluokan korottamiseen

C-luokan ajokortin omaavien sopimuspalokuntalaisten määrä on valtakunnallisesti laskussa. Riittävän päivystysvalmiuden tuottamiseen tarvitaan siis lisää kuorma-autokortin omaavia sopimuspalokuntalaisia. Hankkeen avulla parannetaan konkreettisesti hämäläisten sopimuspalokuntien toimintavarmuutta ajokorttiluokan korottamisen kautta.

Kanta-Hämeen alueella on 22 (Linnaseutu 9, Emo 4 ja LounaPlussa 9) yhdistyspohjaista sopimuspalokuntaa joista 19 on mukana hankkeessa. Hankkeen hakijana toimii Tuuloksen Kirkonseudun VPK ry. Hankkeen valmistelu on tehty yhteistyössä Suomen sopimuspalokuntien liiton Kanta-Hämeen alueosaston puheenjohtajien ja Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa. Hankkeessa aktiivisesti mukana ovat olleet myös Kanta-Hämeessä toimivat Leader-ryhmät Emo ja LounaPlussa.