Laserilla Oy:lle investointitukea Linnaseudulta!

Laserilla toimii lasermerkkauksen alalla. Yrityksen pääliiketoimintaa ovat sairaalan kirurgisten instrumenttien ja muun instrumentaation sekä Fiskars Groupin liikelahjojen merkkaus. Linnaseutu on puoltanut Laserillan kahta investointitukihakemusta. Toisessa on kyseessä turvallisen tavarankäsittelyn varmistaminen, johon kuuluu Avant-pienkuormaajan hankinta, lastauskatoksen rakentaminen ja ilmalämpöpumpun hankinta tuotantotilaan. Toimenpiteet parantavat yrityksen työturvallisuutta ja työskentelyolosuhteita samalla alentaen kuljetuskustannuksia.

Toisessa hakemuksessa toimintaryhmä hyväksyi rahoitettavaksi kannettavan lasermerkkauskaluston hankinnan. Laserilla on kehittänyt uuden instrumenttien tunnistamistarran minkä testit ovat olleet onnistuneita. Uudella laitteistolla pystytään tekemään asiakaskohtaisesti tunnistamistarrat kunkin instrumentin mukaisesti leikkauskoreittain tarvittaessa asiakkaan toimitiloissa. Uusi merkkauskalusto on kustannustehokkaampi pienen kokonsa ansiosta ja merkkaustyötä voidaan tehdä esimerkiksi sairaalan muun välinehuollon päivittäistoimintaa häiritsemättä.

Yrityksellä tai yhdistyksellä voi olla yhtä aikaa vireillä useampikin Leader-hakemus. Leader-ryhmän hallitus tekee jokaiselle hakemukselle ns. tarveharkinnan, eli pohtii, onko hakemus rahoittamisen arvoinen vai ei. Leader-ryhmän puollettua hakemukselle rahoitusta, tekee ELY-keskus hakemukselle laillisuustarkastuksen ja lopuksi viranomaispäätöksen.

Tutustu Laserillaan: https://laserilla.fi/