Linnaseutu jatkaa maaseudun paikalliskehittäjänä

Maa- ja metsätalousministeriö on hyväksynyt 52 Leader-ryhmää rahoituskaudelle 2023–2027. Päätöksellään ministeriö osoitti Leader-ryhmille maaseudun paikalliseen kehittämiseen 223 miljoonaa euroa. Leader-toiminnan rahoitus CAP-suunnitelmassa on 230 miljoonaa euroa, josta 43 prosenttia tulee EU:lta, 37 prosenttia valtiolta ja 20 prosenttia Leader-alueiden kunnilta. Seitsemän miljoonaa euroa jaetaan myöhemmin kauden aikana.

Leader Linnaseudulle tämä tarkoittaa 2,15 miljoonaa euroa hankerahaa. Linnaseudun toimialueeseen kuuluvat Hattulan ja Janakkalan kunnat sekä Hämeenlinnan kaupungin maaseutualueet. Linnaseutu ry jatkaa siis toimintaansa uuden strategiansa Katse tulevaan, strategia Hämeenlinnan seudulle 2023–2027 mukaisesti. Muut Hämeen ryhmät ovat Leader EMO, Leader Lounaplussa ja Päijänne-Leader.

Leader-toiminta on ihmisten ja yhteisöjen aktivointia ja neuvontaa sekä rahoitusta ideoiden toteuttamiseksi. Nyt on siis aika ideoida! Uusia Leader-hankkeita voidaan rahoittaa aikaisintaan keväällä 2023. Tiedotamme hankehaun avautumisesta heti aikataulujen varmistuttua.

Lisätietoja: Jussi Pakari, toiminnanjohtaja
puh. 041 4688 300, toimisto@linnaseutu.fi

 

Lue Maa- ja metsätalousministeriön tiedote tästä.